PALVELUT

KLASSINEN- JA URHEILUHIERONTA

Klassinen hieronta on vanha ja perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta - esimerkiksi painelua tai sivelyä. Klassinen hieronta on lihaksia rentouttavaa, kokonaisvaltaista hierontaa.

Hieronta vapauttaa endorfiinia: kiputilat kehossa vähenevät, lihasjännitykset pehmenevät ja mieli rentoutuu. 

Urheiluhieronta tarjoaa enemmän kohdennettua hierontaa ja erilaisia käsittelytekniikoita ongelma-alueille. Urheiluhieronta sopii siten kilpa- ja harrastajaurheilijoille, ja hieroja osaa ottaa huomioon urheilijan harjoitustilanteen ja lajivaatimukset. Urheiluhieronnan tekniikat ovat kuitenkin myös yhdistettävissä klassiseen hierontaan, asiakkaan tarpeen mukaan.

KUUMAKIVIHIERONTA

Lämpimillä kivillä tehtävän hieronnan tarkoituksena on rentouttaa lihakset ja samalla myös mieli. Kuumilla kivillä pyritään nostamaan ihon lämpötilaa paikallisesti, jolloin saadaan myös ihon pintakerrosten verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastumaan.

Kuumakivihieronnassa hieroja ottaa lämmitetyn kiven kämmeneensä, ja kivi toimii "käden jatkeena" hierontaa suoritettaessa. 

Hieronnassa käytetään basalttikiviä, jotka ovat tulivuoren purkauksista muodostuneita painavia laavakiviä. Meriveden aiheuttaman eroosion ansiosta basalttikivet ovat erittäin tiiviitä ja sileitä.

Kiven paino ja lämmön yhteisvaikutus saavat aikaan miellyttävän pehmeän tunteen iholla. Kivestä hehkuva lämpö saattaa myös syrjäyttää mahdollisen kivun tunteen lihaksissa.

Tämä sopii sinulle, joka kaipaat lämpöä ja erityistä rentoutusta.

Dry needling

Dry needling (DN) eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Nimensä mukaisesti kehon sisään ei injektoida mitään vaan hoito perustuu pelkästään neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä (TrP). Pinnallisempaa neuloitusta käytetään hoidettaessa esimerkiksi nivelalueen oireita ja heijastekivun alueita. DN-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Rentouttava intialainen päänhieronta on suomalaisten asiakkaiden tottumuksiin muokattu sovellus alkuperäisestä tuhansia vuosia vanhasta hoitomuodosta. 

Hieronnassa käsitellään niska ja hartiaseutu, päänahka sekä kasvojen alue. Intialainen päähieronta rentouttaa pitkävaikutteisesti, kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä elvyttää tehokkaasti pään ja hartiaseudun verenkiertoa. 

FASCIAKÄSITTELY + HIERONTA

Lihaskalvojen eli faskioiden käsittely ja hieronta on hoitotekniikka, jonka tavoitteena on kivun poistaminen, liikelaajuuksien ja liikemallien normalisointi, kiinnikkeiden irroittaminen sekä sidekudosvammojen paranemisen edistäminen. Käyttämäni tekniikka perustuu fascia-rautojen hyödyntämiseen, joilla kohdistetaan painetta ja hankaamisliikettä lihaskalvoihin. Käsittelyä tehdään lihaksen lepotilan lisäksi myös lihaksen ollessa venytyksessä sekä kuormituksessa. 

Raudoilla lihasten sekä kalvojen käsittely saattaa kuulostaa brutaalilta, mutta itse asiassa hoitomuoto on vähemmän kivulias kuin käsin tehtävä lihaskalvohieronta. Hoito on nopea suorittaa sekä kuulemani mukaan yllättävän miellyttävän tuntuista.

Triggerpistehieronta 

Triggerpiste on solmuke lihassäikeessä, jossa useat lihassyyt ovat pysyvästi supistuneet. Yleensä trigger-piste on isoissa lihaksissa noin herneen kokoinen, mutta se voi pienissä lihaksissa olla yhtä pieni kuin nuppineulan pää. Triggerpiste pitää lihasta jatkuvasti jännittyneenä. Ihmisillä saattaa olla kymmenittäin triggerpisteitä eikä niitä yleensä huomaa jokapäiväisessä elämässä.

Triggerpisteet aiheuttavat ko. lihaksen heikkoutta, rajoittunutta liikkuvuutta, muutoksia lihaskoordinaatiossa sekä vegetatiivisiä muutoksia esim. paikallinen hikoilu, nenän vuotaminen ja kyyneleet. 


KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippaus on monipuolinen tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomenetelmä. Kinesioteippausta käytetään muun muassa erilaisten kiputilojen lievitykseen, liikkeen ohjaamiseen, asennon korjaamiseen sekä turvotuksen vähentämiseen ja verenkierron lisäämiseen.


HIERONTATAPAHTUMA

Käytän hieronnassa kotimaisia hierontarasvoja ja -vahoja. 

Hierontapöydällä käytän pyyhkeitä, ja desifiointi sekä pyyhkeiden vaihto kuuluu tietysti jokaisen hieronnan jälkeisiin toimenpiteisiin.

Hieronnan aikana käytän ja yhdistelen tapauskohtaisesti erilaisia hierontatekniikoita ja tietysti hieronta tapahtuu aina asiakkaan toiveiden mukaisesti, niin voiman käytössä kuin eri tekniikoissa.